News & Blog

Νερό (η σημασία του)
July 19, 2020 78 Comment

Νερό (η σημασία του)

Ίσως να είναι μια από τις μεγαλύτερες αλήθειες, αφού το νερό αποτελεί ζωτικής σημασίας συστατικό του ανθρώπινου οργανισμού, δηλαδή εως και το 90% του αίματος, το 85% του εγκεφάλου και το 75% του υπόλοιπου σώματος!

Και μπορεί ο άνθρωπος καθώς μεγαλώνει να αισθάνεται τη δίψα για νερό όλο και λιγότερο, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι ο πιο αγνός τρόπος να εξαλείψουμε πολλά πιθανά προβλήματα υγείας. Π.χ. οι τοξίνες που συσσωρεύονται στον οργανισμό μας, μας προκαλούν πονοκεφάλους. Πίνοντας τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό ημερησίως, αποβάλλουμε τις τοξίνες και έτσι καταπολεμούμε φυσικά τον πονοκέφαλο.

Επιπλέον, το νερό έχει τεράστιες επουλωτικές ιδιότητες. Με την προυπόθεση ότι προστατεύεται η αγνότητά του, έχει τη δυνατότητα να μας θεραπεύσει από ενδεχόμενες φλεγμονές και να μας ανακουφίσει από κράμπες. Η σωστή προσωπική υγιεινή και το καθαρό νερό μπορούν να αποτρέψουν μια ασθένεια, να ελαχιστοποιήσουν τις πιθανότητες τροφικής δηλητηρίασης και να περιορίσουν τη μόλυνση από παράσιτα και βακτήρια.

Φυσικά η κατανάλωση νερού παίζει πρωταρχικό ρόλο και στη διατροφή μας και πρέπει να δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην ποσότητα, αλλά και στην ποιότητα του νερού που πίνουμε. Η ελάχιστη ποσότητα που συνιστάται από τους επιστήμονες για τη διατήρηση της καλής υγείας, είναι 2 λίτρα ημερησίως. Η σωστή ενυδάτωση του οργανισμού μας, βοηθά στη μείωση της κυτταρικής οξύτητας, στην αύξηση καύσης του λίπους, την αποβολή περιττών στοιχείων μέσω των ούρων και στην επιδιόρθωση του DNA.

Το νερό βοηθά στην βελτίωση της λειτουργίας του μεταβολισμού μας, στο να χάνουμε βάρος πολύ πιο εύκολα, λειτουργεί δε, ως φυσικός καταστολέας της πείνας.

Ο τρόπος με τον οποίο μπορούμε να οργανώσουμε την κατανάλωση νερού είναι ο εξής: Δύο ποτήρια νερό το πρωί με το που ξυπνάμε, δύο ποτήρια νερό πριν από το πρωινό, δύο ποτήρια νερό πριν από το μεσημεριανό γεύμα, δύο ποτήρια νερό το απόγευμα και 2 ποτήρια νερό πριν από το βραδινό. Πρέπει να το πίνουμε αργά, γουλιά γουλιά, ώστε να αποφεύγουμε την αίσθηση πρηξίματος και να περνά ομαλά στα νεφρά. Η διαδικασία αυτή μειώνει σίγουρα την όρεξη!

Επίσης, οι φρέσκοι χυμοί φρούτων μας δίνουν οργανικό νερό το οποίο είναι γεμάτο ζωτικότητα. Η σημασία του οργανικού νερού, το οποίο είναι πλούσιο σε ηλεκτρολύτες, βιταμίνες, οργανικά μέταλλα, λιπαρά οξέα και άλλες θρεπτικές ουσίες που υπάρχουν στις ίνες των φρέσκων φρούτων και λαχανικών, είναι τεράστια στη διαδικασία του αδυνατίσματος. Το οργανικό νερό επιταχύνει το μεταβολισμό των κυττάρων και τις καύσεις του λίπους, οπότε αναπλάθει το σώμα μας.

Να θυμάστε ότι οι τροφές που δεν περιέχουν αρκετό νερό μπλοκάρουν τον οργανισμό μας και μας προκαλούν την αίσθηση βάρους & λήθαργου, εμποδίζουν την απώλεια βάρους, ενώ αυξάνουν την επιθυμία μας για περισσότερο φαγητό. Επίσης, είναι σημαντικό να πίνουμε 2-4 ποτήρια νερό πριν και μετά από κάθε σωματική άσκηση.

Οι φρέσκοι χυμοί φρούτων όπως πορτοκάλι, ανανά, ή γκρέιπ φρουτ επιτυγχάνουν την ισορροπία των ηλεκτρολυτών, του καλίου και της επιπρόσθετης ενέργειας.

Στην υγειά μας!!!

Comments (78)

  • Avatar
   absedkk
   Jul 2, 2022

   thanks article thanks thanks article

   • Avatar
    Sep 6, 2022

    • Avatar
     Sep 6, 2023

  • Avatar
   kedivekopekturleri
   May 29, 2023

   Sibirya kurdu köpekleri, kedivekopekturleri Genelde buz mavisi gözleriyle korkutucu olsa da, sevgi dolu bir hayvandır. Her köpek gibi dillerinden terlerler. Özgürlüklerine düşkünlükleri ve inatçılığıyla tanınırlar. Bazılarının göz renkleri farklı olabilir. wikipedia Sibirya kurdu, 20. yüzyılın başında Sibiryanın kuzeydoğusunda av köpeği olarak kullanılmaya başlanmış bir köpek türüdür.

   • Avatar
    Jun 14, 2023

   • Avatar
    Jun 15, 2023

    -->

Techniczne aspekty montażu anteny satelitarnej

Od strony czysto mechanicznej montaż anteny satelitarnej telewizji polsat box i canal+ jest w miarę prostą sprawa, natomiast już samo ustawienie anteny wymaga trochę wiedzy technicznej i miernika sygnału cyfrowego. Bardzo ważne jest również ustawienie konwertera wokół własnej osi w zależnosci od położenia geograficznego anteny. Najlepiej usługę ustawienia anteny satelitarnej zamówić w autoryzowanym serwisie

 • Avatar
  yenibilgiler
  Aug 18, 2023

  Telefonlar, kuruluşlarından bu yana, basit sesli iletişim cihazlarından çok sayıda özelliğe sahip sofistike cihazlara dönüşerek uzun bir yol kat etti. farlkı telefom türleri Bu makale, farklı telefon türlerini araştırıyor, evrimlerini izliyor ve benzersiz özelliklerini vurguluyor. Klasik sabit hatlı telefonlardan en yeni mobil ve akıllı cihazlara kadar, büyüleyici telefon dünyasında bir yolculuğa çıkalım.

  • Avatar
   Aug 21, 2023

Leave your thought