Παστίτσιο
Το παστίτσιο είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές πιάτο στην Ελλάδα και πολλές διαμάχες έχουν δημιουργηθεί ανάμεσα σε ντόπιους για το ποιανού η γιαγιά κάνει καλύτερο παστίτσιο. Το παστίτσιο αρχικά δημιουργήθηκε στην Ιταλία αλλά επειδή λένε ότι οι Έλληνες και οι Ιταλοί είναι 'una faccia una razza' το παστίτσιο εισχώρησε στις παραδώσεις της Ελλάδας με την συμβολή των Ιταλών μεταναστών σ'ένα πλοίο που διέσχισε την Ανδριατική θάλασσα. Στην Ελλάδα η θρυλική 'Ελληνίδα μάνα' έκανε αυτό το φαγητό σύμβολο της 'μαμαδίστικης κουζίνας', που λατρεύεται από τους Έλληνες. Χαρακτηρίζεται από χοντρό ζυμαρικό και βελούδινη μπεσαμέλ που κάνουν ένα γεύμα 'παράδεισο'. Ψημένο στο φούρνο, είναι η τέλια επιλογή για κάθε κατάσταση όπου πρέπει να τα ταΐσετε πολλούς ανθρώπους, από ένα δείπνο με φίλους ή με την οικογένεια. Μπορεί να είναι περιμένει έτοιμο στο ψυγείο να σώσει την ημέρα και να σας γλυτώσει από μαγείρεμα! Είναι μία φανταστική συνταγή για να χρησιμοποιήσετε ως γονείς αφού αρέσει πολύ στα παιδιά. Στην Ελλάδα, συνήθως το χρησιμοποιούμε σαν κυρίως πιάτο συνοδευόμενο από μία ελληνική σαλάτα που μπορείτε εύκολα να τη φτιάξετε μόνοι σας. Είναι τόσο δημοφιλές που σίγουρα θα έχετε την ευκαιρία να το δοκιμάσετε είτε επισκέπτεστε την Αθήνα είτε ένα από τα νησιά.
Ακόμα και αν δεν είστε πολύ της μαγειρικής, γιατί να μην δοκιμάσετε να φτιάξετε ελληνικά πιάτα μόνοι σας;