News & Blog

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Τι είναι η σπατάλη φαγητού;
November 27, 2019 5 Comment

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Τι είναι η σπατάλη φαγητού;

Υπολογίζεται ότι μέχρι το 2050 ο πληθυσμός της γης θα ξεπεράσει τα 9 δισεκατομμύρια. Αυτή η ασταμάτητη αύξηση του πληθυσμού δημιουργεί μια επισιτιστική και περιβαλλοντική κρίση. Βάση των προηγούμενων δεδομένων, ας σκεφτούμε πως το 40% της τροφής παγκοσμίως καταλήγει στα σκουπίδια. Σε αυτό συντελούμε και εμείς, καθώς από υπάρχουν νοικοκυριά που πετιέται το 80% των τροφών που βρίσκονται για κατανάλωση.

 

Πώς γίνεται να συμβαίνει όμως κάτι τέτοιο και γιατί είναι τόσο δύσκολο να λυθεί αυτό; Όπως πολλοί ερευνητές συνηθίζουν να λένε: “δεν είμαστε παρά άνθρωποι”. “Έχουμε κάποιες παράλογες τάσεις, κάποιες φιλοδοξίες που δεν ταιριάζουν με την πραγματικότητα και μερικά πράγματα που πάντα εθελοτυφλούμε!” Επιπροσθέτως οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής και η έλλειψη χρόνου που χαρακτηρίζουν τις σύγχρονες κοινωνίες, εντείνουν το φαινόμενο. Δεν είναι εύκολο να συγχρονιστούμε στην καθημερινότητά μας, μεταξύ εργασίας και μαγειρικής. Ακόμα και όταν καταφέρνουμε να βρούμε χρόνο για να ετοιμάσουμε το φαγητό στην κουζίνα του σπιτιού μας, είναι αδύνατο να χρησιμοποιήσουμε κάθε υλικό στο 100%, για να μη βρεθεί ένα μεγάλο μέρος από αυτά στο καλάθι των σκουπιδιών.

 

Όταν ξεκινήσαμε να δημιουργούμε το όραμα του “Marathos go green”, ένα από τα θέματα που μας απασχόλησε ιδιαίτερα και δουλέψαμε αρκετά πάνω του, ήταν η σπατάλη φαγητού.

 

Τα ψώνια μας από την αγορά συνήθως δεν έρχονται σε μερίδες και ένα μεγάλο μέρος από αυτά νομοτελειακά θα καταλήξει στα απορρίμματα. Με αυτό το σκεπτικό έχουμε σχεδιάσει ειδικά τα υλικά για μαγείρεμα που σας προσφέρουμε, ώστε να χρησιμοποιούμε τις πρώτες μας ύλες στο 100%. Στο Marathos βοηθούμε στη μείωση τη σπατάλης του φαγητού, παραδίδοντάς σας ακριβώς την ποσότητα που χρειάζεστε για τη συνταγή σας. Κάθε πρώτη ύλη είναι μετρημένη και ζυγισμένη ακριβώς στην ποσότητα που χρειάζεστε. Το κάθε meal kit μπορεί να μαγειρευτεί βάση του χρόνου που διαθέτετε, καθώς γνωρίζεται από πριν πόσο χρόνο θα σας πάρει ακριβώς! Όλα τα προηγούμενα εγγυούνται πως θα χρησιμοποιήσετε την ποσότητα που χρειάζεστε και δε θα κρατήσετε φαγητό που θα χαλάσει ή θα πεταχτεί.

 

Γνωρίζουμε πως όλοι έχουμε αρκετό δρόμο μπροστά μας μέχρι να επιτύχουμε όποια αλλαγή. Όμως αυτό δε μας σταματά από το να προσπαθούμε να ανακυκλώνουμε, να διαφυλάσσουμε το μέλλον του πλανήτη μας και να συμμετέχουμε ενεργά στη διατήρηση του φυσικού μας περιβάλλοντος. Όλα αυτά από μόνα τους είναι ένα σημαντικό βήμα! Το μόνο που πρέπει να κάνουμε για να επιτύχουμε είναι να κάνουμε ένα βήμα κάθε φορά μέχρι να φτάσουμε στο στόχο μας. Όλοι μας μπορούμε να γίνουμε κομμάτι της αλλαγής!

Comments (05)

    • Avatar
      Jun 15, 2023

Techniczne aspekty montażu anteny satelitarnej

Od strony czysto mechanicznej montaż anteny satelitarnej telewizji polsat box i canal+ jest w miarę prostą sprawa, natomiast już samo ustawienie anteny wymaga trochę wiedzy technicznej i miernika sygnału cyfrowego. Bardzo ważne jest również ustawienie konwertera wokół własnej osi w zależnosci od położenia geograficznego anteny. Najlepiej usługę ustawienia anteny satelitarnej zamówić w autoryzowanym serwisie

  • Avatar
    Aug 21, 2023

Το μοναδίκο ελληνικό μεζεδάκι

Το μοναδίκο ελληνικό μεζεδάκι

Σουβλάκι

Σουβλάκι

Γιατί αγαπάμε την ελληνική κουζίνα;

Γιατί αγαπάμε την ελληνική κουζίνα;

Φάε ελληνικά! Βασιλικός

Φάε ελληνικά! Βασιλικός

Νερό (η σημασία του)

Νερό (η σημασία του)

Είναι καλοκαίρι! Τι πρέπει να τρώμε;

Είναι καλοκαίρι! Τι πρέπει να τρώμε;

Παιδική Παχυσαρκία

Παιδική Παχυσαρκία

Ουρικό Οξύ

Ουρικό Οξύ

Ο Διαβήτης

Ο Διαβήτης

Νερό (η σημασία του)

Νερό (η σημασία του)

Blog Search