Βοήθεια & Συχνές Ερωτήσεις

Χρειάζεσαι βοήθεια;

Έχουμε πάθος για την υψηλής ποιότητας φαγητό και των αυθεντικών ελληνικών συνταγών! Στόχος μας είναι να δώσουμε τη δυνατότητα, σε λάτρες του φαγητού ανά την Ευρώπη, να απολαύσουν τα προτερήματα της Μεσογειακής κουζίνας, να μοιραστούν μαγικές στιγμές με τους αγαπημένους τους ενώ μαγειρεύουν και δοκιμάζουν τα θαυματουργά ελληνικά προϊόντα.  


Με το marathos μπορείτε γευτείτε νόστιμες συνταγές και να ξαναζήσετε τις πολύτιμες αναμνήσεις από τις διακοπές σας στην Ελλάδα! Να απολαύσετε τα οφέλη της Μεσογειακής διατροφής έχοντας παράλληλα πρόσβαση σε ποιοτικά οργανικά υλικά. Τώρα θα μπορείτε να ξαναδημιουργήσετε φανταστικές, μοναδικές και νόστιμες συνταγές!  

Η ομάδα του marathos είναι εδώ για εσάς για να σας βοηθήσει να μάθετε να ετοιμάζετε υψηλής διατροφικής αξίας γεύματα που είναι εύκολα στην προετοιμασία και περιέχουν τα καλύτερα υλικά που έχουν επιλεχθεί μετά από διεξοδική έρευνα και φτάνουν στην πόρτα σας κατευθείαν από τοπικούς παραγωγούς. Όλα τα υλικά είναι πιστοποιημένα από σεφ, διατροφολόγους και ειδικούς τροφίμων που αποτελούν την ομάδα του marathos!

aboutus-1.jpg

Συχνές ερωτήσεις;

Ποιά είναι η φιλοσοφία του marathos;

 • Αγοράζουμε φρέσκα προϊόντα καθημερινά
 • Επιλέγουμε τους προμηθευτές μας με αυστηρά κριτήρια
 • Τα ψάρια μας κολυμπούν την προηγούμενη μέρα πριν τα πακετάρουμε στο κουτί του marathos
 • Τα οργανικά βότανα και λαχανικά κόβονται την προηγούμενη μέρα από το χωράφι του παραγώγου και φτάνουν φρέσκα στην κουζίνα σας    
 • Παρακολουθούμε την πορεία του κρέατος 
 • Προμηθευόμαστε τα τυριά μας από μικρούς πιστοποιημένους παραγωγούς
 • Τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι ελληνικά, εκτός από αυτά που δεν είναι διαθέσιμα στην εγχώρια αγορά. 
 • Χρησιμοποιούμε στα πιάτα μας πολλά και ασυνήθιστα μπαχαρικά από διάφορα μέρη του κόσμου 
 • Είμαστε κατά των συντηρητικών και φτιάχνουμε δικούς μας σπιτικούς ζωμούς και dressings

Πώς σερβίρουμε ποιότητα;

Οι σεφ και οι διατροφολόγοι μας δίνουν μεγάλη έμφαση στην προετοιμασία ενός ισορροπημένου μενού με υψηλή διατροφική αξία. Τα υλικά μας είναι όσο πιο φρέσκα και υγιεινά γίνεται. Για κάθε συνταγή κάνουμε πολλές δοκιμές, για να καταλήξουμε στη σωστή γεύση, την τέλια ποιότητα και την εύκολη προετοιμασία όταν φτάσει στον πάγκο της κουζίνας σας. 

Τι περιέχει κάθε πακέτο;

Κάθε πακέτο έρχεται πλήρως εξοπλισμένο με:

 • Πλυμένα, κομμένα και φρεσκοκομμένα υλικά
 • Φρέσκα ψάρια, κρέας ή λαχανικά
 • Μπαχαρικά και μυρωδικά
 • Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο  
 • Λεπτομερής συνταγή, βήμα βήμα
 • Πίνακας διατροφικών στοιχείων και κάρτα αλλεργιογόνων

Πώς θα φτάσουν τα υλικά φρέσκα;

Τα πακέτα μας φτάνουν με διανομή της επόμενης μέρας στους περισσότερους προορισμούς σε 24 χώρες, σε πακέτα που εξασφαλίζουν τη φρεσκάδα των προϊόντων για έως και δύο ημέρες. Έχουμε ερευνήσει λεπτομερώς τα υλικά συσκευασίας του πακέτου και τις παγοκύστες που χρειάζονται για να φτάσουν φρέσκα στην πόρτα σας. Εάν για οποιοδήποτε λόγο (π.χ. καθυστέρηση μεταφορέα, απεργία κ.τ.λ.) το πακέτο φτάσει σε περισσότερο από 48 ώρες από την ημερομηνία αποστολής παρακαλούμε μην καταναλώσετε τα υλικά και επικοινωνήστε μαζί μας για να σας το αντικαταστήσουμε ή να σας στείλουμε ένα κουπόνι δώρου.

Εάν έχω αλλεργίες;

Στον marathos λειτουργούμε με βάση τις υψηλότερες προδιαγραφές αναφορικά με τη ποιότητα την υγεία και την ασφάλεια. Διαχειριζόμαστε ξηρούς καρπούς και άλλα αλλεργιογόνα, οπότε παρακαλούμε υποδείξτε μας ξεκάθαρα στην παραγγελία σας εάν έχετε κάποια τροφική αλλεργία για να την λάβουμε υπ' όψη και να δράσουμε αναλόγως.      

Ποιό είναι το αποτύπωμα του διοξειδίου του άνθρακα των 'meal keats';

Oι ερευνητές δηλώνουν ότι τα 'meal kits' έχουν μικρότερο αποτύπωμα διοξειδίου του άνθρακα από τα αντίστοιχα γεύματα που αγοράζονται από παντοπωλεία και προετοιμάζονται στο σπίτι. Μια έρευνα στο επιστημονικό περιοδικό 'Resources, Conservation and Recycling' που ερευνά το συνολικό κύκλο ζωής - από τη φάρμα στον κάδο απορριμμάτων - των meal kits βρίσκει ότι κατά μέσο όρο τα γεύματα από άλλα μαγαζιά παράγουν 33% περισσότερες εκπομπές θερμοκηπίων από αντίστοιχα γεύματα από τη βιομηχανία των meal kits. Σύμφωνα με την έρευνα, οι μειωμένες εκπομπές θερμοκηπίων είναι αποτέλεσμα της λιγότερων απορριμμάτων τροφίμων και μιας πιο εξορθολογισμένης εφοδιαστικής αλυσίδας. Στο marathos διανέμουμε μόνο το φαγητό που χρειάζεστε για ένα γεύμα, το αποτύπωμα πλαστικού μας αντισταθμίζεται από τις οικονομίες από τη μειωμένη σπατάλη τροφίμων.